tiistai 7. huhtikuuta 2015

1. työpäivä Rakveressa

Heräsimme aamulla vähän ennen seitsemää valmistautuaksemme ensimmäistä työpäiväämme varten. En ollut itse nukkunut paremmin pitkään aikaan, matkaaminen väsyttää. Valmistauduttuamme piipahdimme asuntolaa vastapäätä olevaan kahvilaan ja ostimme hieman aamupalaa, vastaleivotut leivonnaiset olivat erittäin hyviä ja halpoja, paljon halvempia kuin Suomessa. Aamupalan jälkeinen bussiasemalle kävely ei kestänyt pitkään, eikä myöskään bussimatka koululle.

Ohjaajamme on koulutuksessa perjantaihin asti, joten meidät oli ohjeistettu etsimään Merje, joka tutustuttaisi meidät tiloihin. Löydettyään hänet lähdimme suoraan tutustumiskierrokselle. Kävimme neljässä eri rakennuksessa: itse päärakennuksessa (A-rakennus), ruokalatilassa, kahvilarakennus (G-rakennus) ja erinnäinen opiskelurakennus. Tutustuimme vain äkkiä tiloihin, niin en vielä tiedä mitä kaikkea missäkin on, mutta sen oppii työn oheessa. Kierroksen jälkeen meille annettiin läppärit, niille oli asennettu Skype, niin loimme ryhmän ohjaajamme Danielin kanssa ja teimme mitä hän käski.

Kävimme tarkistamassa yhdessä luokassa G-rakennuksessa mahdollista kaiutinongelmaa, mutta he kerkesivät selvittää ongelman ennen kuin saavuimme edes paikalle. Tämän jälkeen Merje antoi meille tehtäväksi luoda pienen kalenteripohjan mallikuvasta jotakin tapahtumaa varten, teimme työtä käskettyä ja loimme Excelillä kuvan mukaisen pohjan. Autoimme Danielia myös testaamaan etäasennusohjelman testaamisessa, hän asensi kannettavillemme Notepad++:n verkon välityksellä.

Kävimme tässä välissä ruokailussa, en tiedä mitä ruokaa tarjolla oli, mutta maistui kuitenkin. Ruokailun jälkeen osallistuimme luentoon, jossa vieraileva amerikkalainen kertoi Viron ja Yhdysvaltojen taloudellisista eroista, ihan mielenkiintoinen luento. Iltapäivästä ei ollut enää juurikaan tekemistä, joten pääsimme lähtemään hieman aikaisemmin, normaalisti työpäivämme jatkuu neljään asti.

Menimme bussilla takaisin Rakveren keskustaan ja kävimme kaupassa, hinnat olivat erittäin alhaiset verrattuna Suomen hintoihin, vähintään kolmasosan halvempi kaikissa tuotteissa. Tämän jälkeen menimme takaisin asuntolalle, minä menin torkuille ja Toni meni tarkistamaan eri biljardisaleja, joita oli löytänyt netin kautta. Illemmalla n. seitsemän aikaan Daniel tuli vierailemaan meitä asuntolalle ja juttelimme hyvän aikaa kaupungista ja työstämme. Siihen päivä aikalailla päättyikin.

Huomista odotellessa,
Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti