maanantai 20. huhtikuuta 2015

Toisen viikon työpäivät

Viime viikon työt menivät suhteellisen nopeasti, viikon alku koostui pääasiassa päivystämisestä ja kirjaston koneiden huoltamisesta. Aina silloin tällöin meidät pyydettiin selvittämään tulostinongelmia, mutta ne selvisivät yleensä suhteellisen nopeasti. Kun emme olleet edellä mainituissa työtehtävissä autoimme Danielia tekemään valmisteluja System Center 2012:sta varten, enimmäkseen muutimme eri päätteitä toimimaan eri verkon alla.

Parhaiten kuitenkin jäi mieleen torstai-iltapäivä, Daniel pyysi meitä katsomaan tuttavansa verkkosivua, johon joku oli aikaisemmin arvannut ylläpitäjän salasanan, päässyt käsiksi tiedostoihin ja lähdekoodiin ja lisännyt palan koodia, joka suoritti hänen base64:lla enkoodatun haittatiedoston. En nyt tähään hätään muista mitä kyseinen tiedosto teki, mutta se aiheutti Googlen merkkaamaan sivuston haitalliseksi. Itse haittatiedosto oli piilotettu suhteellisen syvälle tiedostopolkuun ja annettu hämäävä nimi, mutta sen suorittava koodi oli laitettu index.php:n pohjalle. Kun löysimme sen oli helppo poistaa kaikki mikä oli muokattu. "Hakkeri" oli päässyt tekemään tuhojaan huonojen kirjautumistunnusten takia, työn jäljen perusteella ei ollut mistään parhaimmasta päästä kyseinen henkilö.

Kuvia ollaan muistettu ottaa hieman enemmän, enimmäkseen ruuasta mutta kuitenkin. Tuli hieman lyhyt teksti, mutta kirjoitan jossain vaiheessa taas enemmän.

Huomenna taas töihin,

-Jaakko

Näkymä huoneemme ikkunasta, Kukkulalla näkyy Rakvere Linnus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti