maanantai 13. huhtikuuta 2015

Perjantai ja viikonloppu

Aamut ovat alkaneet aikalailla samalla tavalla joka kerta. Varttia vaille seitsemän tai hieman myöhemmin herätys, valmistautuminen, jonka jälkeen lähdemme kello kahdeksan bussilla koululle. Perjantaiaamuna ohjaajamme Daniel ei ollut enää koulutuksessa ja hän opasti meitä jonkin verran kurssillaan opettelemasta ohjelmistosta, System Center 2012 R2:sta, joka on erittäin hyödyllinen suurien konemäärien päivitysten ja ohjelmistojen päivittämiseen ja asentamiseen. Se toimii siten, että kaikki tietokoneet tietyn domainin alla voi määrittää ryhmiin, joille voidaan antaa käskyjä asentaa ohjelmia, päivityksiä ja jopa käyttöjärjestelmiä jos määritetty kone on kiinni domainverkossa ja on configuroitu oikein. Oikein setupattuna kyseinen järjestelmä voi yön aikana avata domainissa verkkopiuhalla kytketyt tietokoneet, asentaa niille uuden käyttöjärjestelmän, asentaa kaikki tarvittavat ohjelmat ja päivitykset ja ladata kaikki käyttäjän tiedostot, jotta konetta voidaan käyttää heti seuraavana aamuna töiden tekemiseen. Erittäin mielenkiintoinen systeemi.

Muistin lisätä kuvia, kyseinen sisältää gurmee illallisen
Daniel päästi meidät lähtemään hieman aikaisemmin ja heitti meidät samalla Rakveren suurimpaan ostoskeskukseen (ei sinällään kovin iso saavutus koska niitä ei ole kovin paljoa), Pohjakeskukseen. Kiertelimme hieman kaikkia kauppoja, taka-ajatuksena oli etsiä Tonille halvalla uudet kengät, mutta huomattiin että Viron hintaerot (ainakin Rakveressa) ovat enimmäkseen elintarvikkeissa, alkoholissa ja tupakassa. Kenkien, elektroniikan  yms. muun hinta on suunnilleen sama, ehkä hieman halvempaa. Ei löydetty mitään ja lähdettiin takaisin asuntolalle, teimme pizzaa asuntolan yhteisessä keittiötilassa, mikä oli odotettua vaikeampaa tarvikkeiden puutteen vuoksi, mutta saimme kuitenkin jotakin ruokaa muistuttavaa aikaiseksi.


Annos šašlökkiä
Olin jo hieman nuhainen perjantaina, mutta lauantaina olo paheni, joten suurin osa viikonlopusta meni nukkuessa, koomatessa, pelatessa ja sarjojen katsomisessa. En kehdannut lähteä pomppimaan liiakseen ulkomaailmaan pahentamaan oloa. Kävimme kuitenkin paikallisessa ravintolassa Danielin ehdotuksesta kokeilemassa armenialaista šašlökkiä, en ole lainkaan varma miten kyseinen sana kirjoitetaan, mutta se on tietyllä tavalla grillattua lihaa. Oli ihan hyvää, tosin sitä oltiin keretty kehumaan niin paljon niin odotin hieman enemmän, mutta maha tuli täyteen ja se on tärkeintä. Toni kävi vielä lauantai-iltana Virma Pubissa katsomassa oliko biljardisalissa pelaajia paikalla, kuulemma ei juurikaan ollut.

Sunnuntai meni yskiessä ja koomatessa. Ruokana oli leipää. Ulkona satoi ja Toni katsoi kuulemma lähemmäs 10 tuntia Shield-sarjaa ja minä nukuin melkein koko päivän. Näin sivuhuomautuksena Bloggerin automaattinen muotoilu on syvältä.

Väsyttää,
-Jaakko 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti