keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kolmas viikko ja neljännen alku

Ei olla hetkeen paljoa kirjoiteltu, mutta viime viikko ei ollut kovin tapahtumarikas. Työpäivät kutakuinkin näin: aamulla päivystämme ruokailuun asti, yleensä aamulla tulee yksi ongelma, jonka käymme selvittämässä, yleensä nämä ongelmat liittyvät tulostimien toimintaan ja ratkeavat suhteellisen nopeasti. Ruokailemme koulun ruokalassa, jonka jälkeen menemme takaisin päivystämään. Harvoin tulee ongelmia iltapäivällä. Iltapäivän vietämme joko tehden Danielin antamia työtehtäviä, jotka auttavat System Centerin käyttöönottoa.

Viikonloppuna kävimme testaamassa Rakvere Bowlingia ennen kuin menimme syömään, Toni voitti yhden erän ja minä myös yhden, tosin minun voitostani ei jäänyt todisteita koska eräät pyyhkivät tulostaulun. Molemmat olivat aika kokemattomia kyseisessä lajissa, mutta hauskaa oli. Olemme käyneet yleensä syömässä eri ravintoloissa, olemme nyt käyneet Berliini Trahterissa ja Ararat Grillissä aina vuorotellen. Ruoka on reilusti halvempaa Virolaisissa ravintoloissa kuin Suomessa ja ainakin tähän mennessä vähintäänkin yhtä hyvää. Asuntolallamme ei tule syötyä leipää enempää, asuntolan keittiössä ei ole yleisessä käytössä olevia pannuja tai kattiloita. Kolmannesta viikosta ei juurikaan jäänyt mitään eritysen ihmeellistä mieleen, koettiin tyypillistä Viron arkea.

Tämän viikon maanantaina menimme asuntolan viidenteen kerrokseen asentamaan wi-fi yhteyttä parantavaa laitteistoa. Avasimme johtokourut, vedimme cat5-kaapelia käytävää pitkin kolmea laitetta varten, laitoimme RJ45-liittimet johtojen molempiin päihin ja kiinnitimme laitteet kattoon. Laitteet menevät kiinni kytkimeen, josta menee kaapeli serverihuoneeseen. Asennuksessa kesti pari tuntia ja sen pitäisi parantaa viidennen kerroksen wi-fi-yhteyttä. Valitettavasti me olemme neljännessä kerroksessa ja meillä on yhä suhteellisen huono yhteys, muttei se haittaa kovin paljoa.

Tiistai oli jälleen aika mitäänsanomaton, mutta tänään saimme tietokoneen, jossa oli jotakin vikaa ja annettiin ohjeeksi ottaa kaikki tiedostot talteen, vetää kovalevy sileäksi ja asentaa uusi käyttöjärjestelmä. Eniten aikaa meni tiedostojen taltioimisessa, emme tietäneet mihin koneen omistaja oli piilottanut tiedostojaan ja siinä meni jonkin aikaa löytää kaikki. Kun kaikki oli otettu talteen, laitoimme koneen BIOSin boottaamaan muistitikun, jossa oli Windows 7:n automaattinen asennus, tikulla oli autorun-tiedosto joka teki asennuksen itse ilman että meidän tarvitsi tehdä mitään. Kävimme asennuksen aikana auttamassa henkilökuntaa tulostinasetuksien kanssa. Kun asennus oli valmis, laitoimme kaikki tiedostot takaisin ja pistimme Windowsin päivitykset asentumaan, saatavilla oli niin paljon päivityksiä niin jätimme koneen pyörimään yön yli.

Hellekelejä lupailtiin, mutta alkuviikon on satanut kaatamalla.
Kuvassa koulurakennus vähän kauempaa.
On ollut todella sateista ja tuulista. Väsyttää hieman.

-Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti