keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

2. työpäivä

Toinen työpäivä alkoi aikalailla samalla tavalla miten ensimmäinenkin, herättiin vähän ennen seitsemää, valmistauduttiin ja lähdettiin bussilla kahdeksalta koululle. Aamupäivän alku meni päivystäessä, odottaen että jos jollakulla on ongelmia joita selvittää. Noin yhdeksän aikaan saimme tehtäväksi mennä vaihtamaan sosiaalilaboratoorion lasertulostimen musteen, haimme sihteeriltä avaimen ja paketin joka sisälsi mustepatruunoita.

Kävelimme rakennukseen jossa kyseisen tulostimen piti olla, mutta ovi, jonka saamamme avain avasi, johti vain tyhjään luokkahuoneeseen, jossa ei ollut tulostinta lähimaillakaan. Pienen rakennusten välisen ramppaamisen jälkeen saimme selville että olimme saaneet väärän avaimen ja meille oli ilmoitettu väärä luokka mihin mennä. Oikean luokan löydettyämme saimme selville että paketissa olleet mustepatruunat olivat väärää mallia ja meille oli annettu väärä paketti. Loppujen lopuksi oikea paketti löytyi ja tulostin lähti heti toimimaan. Yhteensä tässä rumbassa kesti noin puolitoista tuntia. Tämän jälkeen palasimme päivystämään ruokailuun asti. Ruokana oli perunoita, jotain hyvänmakuista pihviä ja kastiketta.

Palasimme ruokailun jälkeen päivystämään, kunnes meidät kutsuttiin koulun kirjastoon katsomaan ongelmia kahden koneen kanssa, toisessa oli kuulemma ongelmaa tulostamisen kanssa ja toinen ei pystynyt avaamaan koulun kirjaston verkkopalvelua. Ensimmäinen kone ei suostunut käynnistymään lainkaan, vaikka kuulemma se oli toiminut jonkin aikaa sitten, joten pistimme sen boottaamaan kovalevyltä verkkobootin sijaan ja systeemi lähti toimimaan. Toisen koneen netti toimi ilman mitään ongelmia, lukuunottamatta ettei se päässyt käsiksi kirjaston verkkopalveluun, josta voi etsiä mitä kirjoja siellä on yms. Vikaa ei saatu selville järjestelmänvalvojan oikeuksien puuttumisen takia, ei voitu tutkia syvemmin missä vika voisi olla. Ohjaajamme mietti että ongelma voisi olla senhetkisen käyttäjän välimuistissa ja että katsottaisiin vikaa uudelleen huomenna. Palasimme tämän jälkeen loppupäiväksi päivystämään ja lähdimme takaisin Rakvereen vähän neljän jälkeen bussilla.

Loppupäivän vain rentouduimme asuntolassa. Koko päivän oli todella tuulista ja aurinko paistoi.

Huomista odotellessa,
-Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti